top of page

De Groot – grootsgedrukt.nl trots op de nieuwe drukpers

Bijgewerkt op: 25 jan. 2023

Op 25 oktober 2022 reisden Anton de Groot, directeur De Groot – grootsgedrukt.nl, plus zijn familie en collega’s af naar Radebeul voor de afname van hun nieuwe 8-kleuren Koenig & Bauer Rapida 106 X met lak en keertrommel. Dit is alweer de derde Koenig & Bauer pers, die De Groot in een periode van 6 jaar afneemt bij Koenig & Bauer in Radebeul.


De Groot heeft een ambitieus plan voor de toekomst. De uitbreiding van het bestaande pand in Goudriaan met nog eens 1.900 m2 en de komst van de derde Koenig & Bauer pers zijn daar onderdeel van. Inmiddels is de nieuwe bedrijfshal klaar en vindt een grote interne verhuizing plaats, gericht op het nog beter stroomlijnen van alle processen en bedrijfsonderdelen.


Met de nieuwe Koenig & Bauer Rapida 106 X haalt De Groot de laatste stand van de druktechniek in huis. Dat vertaalt zich niet alleen in kwalitatief hoogwaardig drukwerk, maar ook in meer gebruiksgemak. De nieuwe pers is bijvoorbeeld – dankzij geautomatiseerde smering – onderhoudsarm. Ook zorgt de nieuwe aanwinst voor grotere flexibiliteit, omdat er zowel 8/0 als 4/4 drukwerk met lak op vervaardigd kan worden. De pers is verhoogd met 55 cm, waardoor stapels tot 180 cm verwerkt kunnen worden, wat zeker bij karton goed van pas komt.


Vanaf maandag 7 november a.s. start Wifac met de installatie van de drukpers in Goudriaan, waarmee de derde Rapida van De Groot nog voor Kerst 2022 operationeel zal zijn.


We houden u op de hoogte van de vorderingen!Comments


bottom of page