Boarding Pass, de nieuwste PDF controle tool van Enfocus, is nu verkrijgbaar.

Enfocus lanceert gloednieuwe software, die het verwerken van binnenkomende PDF bestanden vergemakkelijkt.


Boarding Pass is een nieuwe tool waarmee pdf-bestanden gecontroleerd kunnen worden op showstop-problemen. PDF-bestanden kunnen onmiddellijk gevalideerd worden voor druk. De software is geïntegreerd met een e-mailclient. Na identificatie van eventuele fouten in het bestand wordt automatisch een e-mailantwoord opgesteld. Hiermee kan snelle en begrijpelijke feedback over PDF-bestanden gegeven worden.


Boarding Pass gebruikt eenvoudig slepen en neerzetten vanuit een e-mail bijlage of gedownloade PDF. Eventuele afdrukproblemen met bestanden worden snel gedetecteerd. Boarding Pass wijst eventueel op problemen met ontbrekende lettertypen, afbeeldingsresolutie en afloop. In de PDF-viewer worden bestanden weergegeven zoals ze op de pers zullen verschijnen..


Met Boarding Pass kunnen snel en eenvoudig bijvoorbeeld de volgende problemen gesignaleerd worden:

• Lage beeldresolutie

• Onjuiste documentspecificaties

• Ontbrekende lettertypen

• Onvoldoende afloop, inclusief afsnijden alleen voor boekjes

• Inconsistent bijsnijdformaat en paginarichting

• Onjuiste kleurruimte Als een PDF-bestand is goedgekeurd door Boarding Pass, kan het worden gemaild naar de prepress of samen met een rapport worden bezorgd bij een lokale netwerkserver. Er is geen prepress-kennis nodig om snelle, duidelijke feedback te kunnen geven over de afdrukgereedheid van PDF-opdrachten.


Wilt u meer weten over Enfocus Boarding Pass? Neem dan contact op met Wim van Dijk, e-mail wim.van.dijk@wifac.nl, telefoon +31 6 53 62 13 07. Of test de software met een gratis proefperiode.