AGFA kondigt prijsaanpassing aan

Op 30 mei jl. heeft AGFA wereldwijd aangekondigd per 1 juli 2022 de prijzen voor alle offsetplaten te verhogen. Ondanks eerdere aanpassingen in de vorm van toeslagen ziet AGFA zich nu - door de structureel hogere kosten voor transport, energie en grondstoffen - genoodzaakt de basisprijs met een “double digit” (!) percentage te verhogen. AGFA geeft aan dat zij hiermee, tezamen met de eerder gerealiseerde efficiency-verbetering in productieproces en -keten, continuïteit kan bieden op service, kwaliteit, innovatie en voorraadbeheer. Zie hier het persbericht van AGFA.


Overigens verwachten wij – voor zover nog niet aangekondigd – dat alle producenten van A-merk offsetplaten prijsverhogingen zullen doorvoeren. Fujifilm heeft onlangs een soortgelijke boodschap gebracht. Klik hier voor hun persbericht.


In onze uiterst competitieve en dynamische markt wordt het business model van onze klanten hierdoor onder druk gezet. Als belangrijke schakel in de keten is Wifac zich bewust van haar rol om altijd keuzes en passende oplossingen te bieden.


Intussen zijn wij nieuwe mogelijkheden aan het verkennen waarmee op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten gecreëerd kunnen worden. Mochten we hierover nog niet rechtstreeks contact met u hebben opgenomen en is uw nieuwsgierigheid geprikkeld, schroomt u dan niet om contact op te nemen met uw Wifac accountmanager of met Cock Kooiman, e-mail cock.kooiman@wifac.nl, telefoon

+31 6 53 43 63 64.