english version

over wifac  |  service  |  contact  |  nieuwsbrief  |  vacatures

Belangrijk nieuws over IPA

Veel drukkerijen gebruiken IPA bij het drukproces. Drukkers weten precies met welke persinstellingen ze mooi drukwerk kunnen produceren. Waarom zou je dan met minder of zonder IPA gaan drukken? Wij noemen twee redenen:
25-3-2020

“In no time vindt iedereen alcoholvrij drukken no...

Dat zegt Richard Kramer van Koninklijke De Vries uit Sneek. . Het bedrijf is bezig met de volledige overstap naar alcoholvrij drukken met Tower Millennium HSW-200EU.
19-3-2020

“Alcohol op de pers verbloemt problemen”

Hoofd Productie Henry Smit bij Royal Hoitsema in Groningen heeft veel ervaring met alcoholvrij drukken. “Het is beter voor de drukkers en voor het milieu. Waarom zou je dan met giftig alcohol willen drukken?”
4-3-2020

“Kraakhelder en bijzonder tevreden over het druk...

Drukkerij de Gebroeders Roggeband in Breda stapte over op Tower Millennium 1000 vochtwatertoevoeging. De belangrijkste reden? Jeroen Roggeband: “We willen absoluut met zo weinig mogelijk alcohol drukken. Gezondheid staat hier voorop.”
10-12-2019

Met Tower fount blijven we keurig binnen de normen

Ronald van Westerop is teamleider drukkerij bij Joh. Enschedé Stamps in Haarlem. Na driekwart jaar testen bracht hij met Tower Millennium HSW-200EU het alcoholpercentage op twee persen aanzienlijk omlaag. Bovendien is het drukproces nu stabiel.
13-11-2019

De Toekomst produceert alcohol-vrij met Tower fount

Eén van de drukkerijen die De Toekomst in Hilversum recent overnam was Ecodrukkers. “De plannen om alcoholvrij te gaan drukken kwamen daarmee in een stroomversnelling,” zegt directeur Jan Roos.
23-10-2019
...Belangrijk zijn de uitstekende drukkwaliteit van de KBA Genius 52 UV met de geringe puntverbreding, het hoge contrast en de levendige kleuren. Goed ontworpen kaarten komen perfect tot hun recht...
Niels Syx
Syx Graphics (B)
...We hebben verschillende inkten getest maar die gaven toch niet de stabiliteit waar we naar zochten. Deze nieuwe PrimeBio inkt heeft ons aangenaam verrast. De inkt is erg stabiel in zijn persgedrag...
Marc Dijkstra
Tonnaer
Rubberdoeken, perschemie, inkt, offsetplaten, etc., etc.
Meer info
Koenig & Bauer Report 54 is verschenen
Meer info
Onlangs verschenen: Wifacts 2019!
Meer info
Corona maatregelen bij Wifac
Meer informatie